3.-4. februar 2012

 


Så er det snart tid til FIGURAs årlige Festspiele!

I 2012 kommer det til af forløbe over to dage med internationale gæstesolister og musikere til koncerterne i LiteraturHaus på Nørrebro samt vandrekoncerter i byrummet.

FIGURA Ensemble er som altid de veloplagte værter og præsenterer et program med folkemusik og ny musik fra Norge, Slovakiet, Irland og Danmark.

Med Festspiele 2012 ønsker FIGURA at give jer mulighed for at opleve nogle af tidens spændende musikere og komponister fra disse lande, som arbejder i grænsefeltet mellem folkemusik og ny musik, og som i deres musik og optrædener blander rødder og samtid i et unikt og appellerende tonesprog.
 


FIGURA Ensemble åbner årets festspiele med en verdenspremiere; 3 moderne danske folkesange!


Ursula Andkjær Olsen og Peter Bruun tager den danske folkesjæl under kærlig behandling og giver deres bud på folkesange anno 2012. Hør Peter Bruun i samtale med Celine Haastrup  fortælle om arbejdet med sangene efter koncerten.

Allerførst i programmet får du en smagsprøve på et andet nyt værk af Peter Bruun, Mørkebarn, en musikdramatisk børnegyser med tekst af Cecilie Eken, der har premiere på Teater ZeBU senere på måneden.

Aftenens andel del og tredje del er en række små musikalske tableauer, hvor du foruden FIGURA skal møde nogle af de gæster, vi har inviteret i år; oplev bl.a. den fabelagtige bratschist Garth Knox opføre sine helt egne folk-inspirerede solostykker Viola Spaces, komponisten og performeren Juraj Kojs’ elektroniske univers med stykket Re-route og norsk folketone af Lars Petter Hagen og Maja S. K. Ratkjes Passing Images.

Se aftenens program

Entré 80/60 kr.
Husk at medbringe kontanter ved evt. køb af billetter i døren samt til mad og drikke.
Lørdag eftermiddag indtager FIGURA med gæster området mellem Jægersborggade og Blågårds Plads og skaber en række intimkoncerter i boghandlere, en pladeforretning, en tøjforretning og et bibliotek.

Lav din egen lydvandring fra koncert til koncert og oplev byrummet og områdets butikker og caféer på en helt ny måde. Vi har tilrettelagt en stor og en lille tur, der begge ender på Blågårdens Bibliotek. På den store tur kan du også opleve den helt særlige stemning på Assistens kirkegård, idet du med lyd i ørene ledes gennem kirkegården!

Der er begrænset plads til koncerterne, der dog kan gentages efter behov. Der udleveres Ipods m/ høretelefoner ved indgangen til Assistens Kirkegård - husk sygesikringsbevis e.lign.

Arrangementet er gratis!

Se dagens program

Denne aften overlader FIGURA en stor del af scenen til fire af årets gæster, og vi har glædet os meget til at præsentere jer for tre helt unikke programmer.

Vi åbner programmet som vi sluttede fredag med Passing Images af Maja S. K. Ratkje for fortsætte med Juraj Kojs’ SLOVAKIA, en koncert der blander slovakiske folkeinstrumenter og elektronika i en slags ethno elektroakustika. Lad dramatiske ritualer og kraftfuld musik føre dig ind i en mysterieverden fyldt med fortidens råb og stemmer.

Efter Juraj Kojs kan du opleve den tyske fotograf Volker Gerling og hans fantastiske, levende og meget rørende “Daumenkinos”, små tommelkinos / flipbøger af mennesker og steder, som han har fanget med sit kamera på sin vej. Glæd dig til at høre og se Volker præsentere sine små mesterværker.

Vi slutter aftenen af med sprudlende norsk folkemusik med de to talentfulde musikere Frode Haltli og Gjermund Larsen. Med egne numre og nye arrangementer af traditionelle folkemelodier giver de deres helt eget bud på moderne folkemusik.

Se aftenens program 

Entré 80/60 kr.
Husk at medbringe kontanter ved evt. køb af billetter i døren samt til mad og drikke.

Download program


FIGURA Ensemble ønsker at takke følgende bidragsydere for uvurderlig støtte til FIGURA FESTSPIELE 2012:
SNYK, Kunstrådets Musikudvalg, Statens Kunstråd, Københavns Musikudvalg, Solistforeningen af 1921, AP Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Oticon Fonden, OAK Foundation, Nørrebros Lokaludvalg, Bland dig i byen-puljen, Udenrigsministeriets presseinitiativ.

Også en stor tak til: LiteraturHaus, Møllegades Boghandel, Rayuela, Yasar Tas
og hans butik, Blågårdens Bibliotek, Homemade Records, Rådmandsgade Skole og
Det Fri Gymnasium for et godt samarbejde.

Og en stor tak til vores frivillige støtter – helt uvurderligt!

Tilbage til www.figura.dk