FIGURA ENSEMBLE 
Musik Opera Formidling 

NYHEDER:
03-05-2016
EXODUS PÅ COPENHAGEN OPERA FESTIVAL 2016
NOW-ID og FIGURA præsenterer EXODUS d. 2. og 3. august på Wilhelmscenen.
Læs mere ...
17-02-2016
KABARET PÅ DAGE MED BRECHT
Festivalen Dage med Brecht åbnes på Svendborg Bibliotek d. 24. februar med FIGURA på scenen.
Læs mere ...
29-10-2015
ALLE I ÉT PUNKT
Jakob Davidsens Kammerat Orkester og FIGURA Ensemble · Koncertkirken · 25. november 2015 · kl. 20
Læs mere ...

 

HEERUPS SANGE

En ny koncert-installation med Jakob Bloch Jespersen og FIGURA Ensemble
i Henry Heerups finurlige og opfindsomme univers af illustrerede sange
med vrøvlevers og skraldeskulpturer.


Heerup Museet, FIGURA Ensemble og basbarytonen Jakob Bloch Jespersen er gået sammen om en koncert-installation, der præsenterer Henry Heerups sange i en form, der har sangene i fokus, men som samtidig viser Heerups alsidighed som kunstner – Heerup som maler, skulptør, fortæller og ikke mindst Heerup som sangskriver og musiker.

De tre musikere i FIGURA og Jakob Bloch Jespersen har i samarbejde sat tekster og melodier ind i en ny musikalsk ramme skabt gennem improvisation, folkloristiske arrangementer, inddragelse af objekter og lyd. FIGURAs scenograf Filippa Berglund har dertil skabt en multirekvisit af en gammel cykel med inspiration i Heerups skraldemodeller, hvor kasserede ting og gammelt ragelse blev bearbejdet til assemblager – Heerups unikke kunstform - og derved fik nyt liv i nye sammenhænge.


Henry Heerup skrev mere end 50 sange med tilhørende illustrationer, og nogle af dem er udgivet i sanghæftet Fløjtehuggas Billedbog af Heerups Museum, 2010. Jakob Bloch Jespersen har tidligere opført flere af Heerups sange i en version for vibrafon og sang, men i samarbejde med FIGURA dykker han på ny ned i Heerups underfundige tekster og melodier og skaber et nyt udtryk med afsæt i improvisation, folklore og fortælling.

Koncert-installationen former sig som et forløb, hvor de fire musikere foruden deres egne instrumenter og stemme spiller på objekter, der undervejs i forestillingen sættes sammen, så de til sidst danner en skulptur. Tanken er – i musik, lyd, skulptur – at vise Heerups mange facetter i et mangfoldigt kunstværk.

Projektet præsenteres første gang ved en familiekoncert den 27.10. 2011 kl. 17 på Heerup Museum som afslutning på en komponistworkshop for børn, som FIGURA og Heerup Museum afholder i forbindelse med Spil Dansk Dagen. Selve urpremieren bliver på Henry Heerups fødselsdag den 4.11.2011 på Heerup Museet i Rødovre. Siden er det planen, at koncerten samt tilhørende workshops for børn skal på turné til museer, biblioteker, kulturhuse m.m. rundt om i landet.

 

Medvirkende:
Jakob Bloch Jespersen – basbaryton
Anna Klett – klarinet, cykelpumpe
Jesper Egelund – kontrabas
Frans Hansen – slagtøj, sav, harmonium, cykel

Scenografi:
Filippa Berglund

Familiekoncert 8 år og op – for børn og deres familie · Spil Dansk Dagen ·  Torsdag d. 27. oktober kl. 17 · Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.
GRATIS · Tilmelding til Heerup Museum · 36 37 87 00 · heerupmuseum@rk.dk

Urpremiere Heerups Sange · fredag d. 4. november kl. 19 ·
Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.
I anledningen af Heerups fødselsdag giver Heerup Museets venner lagkage.
60 kr./ gratis for Heerup Museets venner · Tilmelding til Heerup Museum senest 1. november · 36 37 87 00 · heerupmuseum@rk.dk