FIGURA ENSEMBLE 
Musik Opera Formidling 

NYHEDER:
10-05-2017
NIME ÅBNINGSKONCERT
Mandag d. 15. maj, kl. 19.30-21 · Koncertsalen, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C · Gratis adgang
Læs mere ...
10-05-2017
NIME KIDS WORKSHOP
Søndag d. 14. maj, kl. 9.30-16.30 · Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15 · Aldersgruppe 8-13 år · Gratis adgang
Læs mere ...
26-04-2017
FIGURA NOMINERET TIL NORDISK RÅDS MUSIKPRIS 2017
Vi er ekstremt stolte og taknemmelige over at blive nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2017. Det er en stor anderkendelse at være blandt de kunstnere, som de nationale medlemmer af bedømmelseskomitéen har udvalgt.
Læs mere ...

 

HEERUPS SANGE

En ny koncert-installation med Jakob Bloch Jespersen og FIGURA Ensemble
i Henry Heerups finurlige og opfindsomme univers af illustrerede sange
med vrøvlevers og skraldeskulpturer.


Heerup Museet, FIGURA Ensemble og basbarytonen Jakob Bloch Jespersen er gået sammen om en koncert-installation, der præsenterer Henry Heerups sange i en form, der har sangene i fokus, men som samtidig viser Heerups alsidighed som kunstner – Heerup som maler, skulptør, fortæller og ikke mindst Heerup som sangskriver og musiker.

De tre musikere i FIGURA og Jakob Bloch Jespersen har i samarbejde sat tekster og melodier ind i en ny musikalsk ramme skabt gennem improvisation, folkloristiske arrangementer, inddragelse af objekter og lyd. FIGURAs scenograf Filippa Berglund har dertil skabt en multirekvisit af en gammel cykel med inspiration i Heerups skraldemodeller, hvor kasserede ting og gammelt ragelse blev bearbejdet til assemblager – Heerups unikke kunstform - og derved fik nyt liv i nye sammenhænge.


Henry Heerup skrev mere end 50 sange med tilhørende illustrationer, og nogle af dem er udgivet i sanghæftet Fløjtehuggas Billedbog af Heerups Museum, 2010. Jakob Bloch Jespersen har tidligere opført flere af Heerups sange i en version for vibrafon og sang, men i samarbejde med FIGURA dykker han på ny ned i Heerups underfundige tekster og melodier og skaber et nyt udtryk med afsæt i improvisation, folklore og fortælling.

Koncert-installationen former sig som et forløb, hvor de fire musikere foruden deres egne instrumenter og stemme spiller på objekter, der undervejs i forestillingen sættes sammen, så de til sidst danner en skulptur. Tanken er – i musik, lyd, skulptur – at vise Heerups mange facetter i et mangfoldigt kunstværk.

Projektet præsenteres første gang ved en familiekoncert den 27.10. 2011 kl. 17 på Heerup Museum som afslutning på en komponistworkshop for børn, som FIGURA og Heerup Museum afholder i forbindelse med Spil Dansk Dagen. Selve urpremieren bliver på Henry Heerups fødselsdag den 4.11.2011 på Heerup Museet i Rødovre. Siden er det planen, at koncerten samt tilhørende workshops for børn skal på turné til museer, biblioteker, kulturhuse m.m. rundt om i landet.

 

Medvirkende:
Jakob Bloch Jespersen – basbaryton
Anna Klett – klarinet, cykelpumpe
Jesper Egelund – kontrabas
Frans Hansen – slagtøj, sav, harmonium, cykel

Scenografi:
Filippa Berglund

Familiekoncert 8 år og op – for børn og deres familie · Spil Dansk Dagen ·  Torsdag d. 27. oktober kl. 17 · Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.
GRATIS · Tilmelding til Heerup Museum · 36 37 87 00 · heerupmuseum@rk.dk

Urpremiere Heerups Sange · fredag d. 4. november kl. 19 ·
Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.
I anledningen af Heerups fødselsdag giver Heerup Museets venner lagkage.
60 kr./ gratis for Heerup Museets venner · Tilmelding til Heerup Museum senest 1. november · 36 37 87 00 · heerupmuseum@rk.dk