FIGURA ENSEMBLE 
Musik Opera Formidling 

NYHEDER:
10-05-2017
NIME ÅBNINGSKONCERT
Mandag d. 15. maj, kl. 19.30-21 · Koncertsalen, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C · Gratis adgang
Læs mere ...
10-05-2017
NIME KIDS WORKSHOP
Søndag d. 14. maj, kl. 9.30-16.30 · Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15 · Aldersgruppe 8-13 år · Gratis adgang
Læs mere ...
26-04-2017
FIGURA NOMINERET TIL NORDISK RÅDS MUSIKPRIS 2017
Vi er ekstremt stolte og taknemmelige over at blive nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2017. Det er en stor anderkendelse at være blandt de kunstnere, som de nationale medlemmer af bedømmelseskomitéen har udvalgt.
Læs mere ...

Medvirkende  

Helene GjerrisMezzosopran Helene Gjerris

som vi kunne opleve på Den Jyske Opera som Nille i Jeppe på Bjerget (’09) og Maddalena i Rigoletto (’07), spiller rollen som bjergnymfen Ekko. Helene Gjerris debuterede på Den Jyske Opera i Carmen (’99) og fik Reumert Talentprisen for denne præstation. Hun har desuden fået Gladsaxe Musikpris (’99), Musikanmelderringens Kunstnerpris (’00) og Aksel Schiøtz-prisen (’03). Som 24-årig var hun med til at stifte FIGURA Ensemblet, og i dette regi indspillede hun i 2008 Peter Bruuns prisbelønnede opera Miki alone. Hun har herudover medvirket i bl.a. Andy Papes nye opera Kærlighedens Dampe (’09) med libretto af Bent Nørgaard på Aarhus Sommeropera og i Det Kongelige Teaters opførelse af Rued Langgaards Antikrist (’02), På de europæiske barokscener har hun optrådt i operaer af Händel, Monteverdi og Cavalli herunder i Tesco og Jason ved Opera Klagenfurt.
 

Mathias HedegaardTenor Mathias Hedegaard

synger både den unge smukke Narcissus fra den græske myte og drengen Zander fra nutiden i Narcissus og Ekko. På Den Jyske Opera havde han i 2009 rollerne som Trin i Pigen fra Vesten og Gastone i La Traviata, Han har netop sunget Sellem i Stravinskijs Lastens Vej på Det Kongelige Teater (’10), hvor han debuterede som Gastone i La Traviata i 2006. Han har bl.a. modtaget Aksel Schiøtz Prisen i 2006 samt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2007.

 
 

Jakob Bloch JespersenBas-baryton Jakob Bloch Jespersen

synger i forestillingen både drengens lærer og guden Nemesis fra den græske myte. Jakob Bloch Jespersen debuterede på Det Kongelige Teater i 2006 i rollen som Angelotti i Puccinis Tosca. Moderne værker og uropførelser har en stor plads i hans repertoire, og han har arbejdet sammen med ensembler som The Theatre of Voices og Athelas Sinfonietta Copenhagen med værker af Cage, Berio, Crumb, Pärt og Stockhausen. Blandt fremtidige engagementer kan nævnes en række opførelser af Stockhausens Stimmung med The Theatre of Voices blandt andet ved Festwoche i Berlin og festivaler i Krakov, Strassbourg og USA. Han har indspillet en lang række CD’er og modtaget adskillige legater.


Frans Hansen, Anna Klett og Jesper Egelund fra FIGURA Ensemble udgør med slagtøj, klarinet og kontrabas et kor af Olympens guder, som blander sig i og kommenterer handlingen undervejs.
 

Frans Hansen. Foto: Ditte ValentePerkussionist Frans Hansen

er kapelmester og slagtøjsspiller i Narcissus og Ekko. Han har siden sin studietid været aktiv på nymusikscenen i Danmark som medlem af blandt andre The Elsinore Players, Dansk Klaverteater, Århus Sinfonietta og ikke mindst FIGURA. 

Anna Klett. Foto: Ditte ValenteKlarinettist Anna Klett

er fast medlem af ensemblerne FIGURA og Athelas samt medstifter af det færøske kammerensemble Aldubáran. Anna Klett har modtaget Dansk Komponistforenings Musikerpris i 2002 og Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2003.
 

Jesper Egelund. Foto: Ditte ValenteKontrabassist Jesper Egelund

er både en del af den kunstneriske ledelse og musiker i FIGURA Ensemble, Modern Tango Quintet og kvartetten 4 Elements. Han har tidligere spillet i blandt andet Gustav Mahler Jugend Orkester og DR UnderholdningsOrkestret og har desuden medvirket i en lang række forestillinger. Som solist kunne han bl.a. høres i Peter Bruuns Concerto Grosso med Sjællands Symfoniorkester (’08). Jesper Egelund var i fællesskab med SNYK og ROSA initiativtager til festivalen Wundergrund og modtog for samme Danmarks Radios Bolero Pris i 2007.