FIGURA ENSEMBLE 
Musik Opera Formidling 

NYHEDER:
10-05-2017
NIME ÅBNINGSKONCERT
Mandag d. 15. maj, kl. 19.30-21 · Koncertsalen, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C · Gratis adgang
Læs mere ...
10-05-2017
NIME KIDS WORKSHOP
Søndag d. 14. maj, kl. 9.30-16.30 · Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15 · Aldersgruppe 8-13 år · Gratis adgang
Læs mere ...
26-04-2017
FIGURA NOMINERET TIL NORDISK RÅDS MUSIKPRIS 2017
Vi er ekstremt stolte og taknemmelige over at blive nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2017. Det er en stor anderkendelse at være blandt de kunstnere, som de nationale medlemmer af bedømmelseskomitéen har udvalgt.
Læs mere ...

FIGURA, HOLLAND HOUSE OG PER NØRGÅRD

30-03-2012
Lørdag den 21. april slår vi dørene op for urpremieren på TECNI – en kaoskabaret af Per Nørgård.
Forestillingen er iscenesat af den Reumertvindende instruktør Jacob F. Schokking.
 

I 2007 var Per Nørgård gæst hos Mikael Bertelsen i programmet Den 11. Time på DR2. Her fik offentligheden for første gang mulighed for at se ham fremføre værker, han som barn og teenager havde skrevet som akkompagnement til han og broderen Bent Nørgårds egne tegnefilm. Materialet var dukket frem fra gemmerne via brødrenes gamle barnepige, der i alle årene havde gemt på logbøger, filmruller og manuskripter.

Udsendelsen inspirerede Jacob F. Schokking og lyddesigner Gert Sørensen til at skabe en musikforestilling.
Med frit afsæt i Per Nørgårds tecni-tegnefilm, inviterer TECNI til fest på en helt ny scene hos Betty Nansen Teatret: SILOEN på EDISON. Det bliver således en urpremiere og housewarming i ét.

Per Nørgård har fundet stor inspiration hos den schweiziske kunstner og digter Adolf Wölfli. Wölfli var indlagt på et sindssygehospital det meste af sit liv. Her skabte han en monumental fortælling på over 25.000 sider, der bestod af tekster, tegninger, collager og musikalske kompositioner.

FIGURAs Ursula Andkjær Olsen har samlet og delvist gendigtet tekster af Per og Bent Nørgård og Adolf Wölfli til en verden befolket af figurer fra Nørgårds tegnefilm. Forestillingen bevæger sig fra nutidens Per Nørgård, bag flyglet – over hans tegnede barndomsfortællinger om Tor og Lokes eventyrlige rejse fra Valhal til New York – til Adolf Wölflis Avantgarde Rejseselskab på opdagelse i New Yorks parketbelagte gader – og til fantasibyens svulstige ballrooms, hvor man danser Nørgårds "OrangoTango".

Den nye scene SILOEN på EDISON adskiller sig fra det traditionelle scenerum, hvilket giver mulighed for at bruge lys og videografik på en helt ny måde. Videodesignet, i denne stærkt visuelle iscenesættelse, står de førende videodesignere fra Spild af Tid for.
På scenen møder vi: Helene Gjerris, Jesper Egelund, Anna Klett og Frans Hansen

Forestillingen præsenteres af Holland House og FIGURA Ensemble i co-produktion med Betty Nansen Teatret.
Holland House har i mere end 24 år bidraget til fornyelsen af scenekunsten med deres multi-mediale iscenesættelser af ny international dramatik og musikdramatik.

BILLETTER 80-200 kr.· tlf. 33 21 14 90 eller www.billetbillet.dk.
Forestillingen spiller i EDISON SILOEN, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg. man., ons., fre. kl.20, lør. kl.17, søn. Kl. 15 i perioden 21. april – 9. maj 2012.

>> Du kan se den første trailer for forestillingen her på www.figura.dk og se mere på www.hollandhouse.dk og www.bettynansen.dk
 
  Til nyhedslisten